Z dala od miejskiego zgiełku i wciąż towarzyszącego nam pośpiechu, proponujemy Państwu miejsce, ok. 40 km od Warszawy, w którym niepowtarzalna atmosfera, wyśmienita kuchnia i troska o każdego klienta idą w parze z rozsądną ceną.
W gościnne progi „Aksamitki” zapraszamy wszystkich planujących przyjęcie weselne
Dysponujemy salą restauracyjną dla około 120 osób z pełnym zapleczem kuchennym i sanitarnym, doskonałą obsługą kucharską i kelnerską oraz na życzenie barmanem. Zapewniamy nie tylko komfortowe warunki, ale również niepowtarzalny, specyficzny, wiejski klimat gwarantujący wyśmienitą zabawę. Naszym celem jest zapewnienie Państwu satysfakcji i zadowolenia.
Indywidualne podejście do każdej imprezy jest gwarancją doskonałej zabawy dla Państwa i zaproszonych Gości.
Tradycyjne przyjęcie weselne w stylowo udekorowanej, pełnej świeżych kwiatów „Aksamitnej Karczmie” organizowane jest w formie biesiady. Honorowy stół dla Młodej Pary, bogato zastawione stoły dla Gości, polskie zwyczaje i gościnność, wyśmienita kuchnia, huczna zabawa do białego rana oraz swojska – wiejska atmosfera to główne cechy tego typu przyjęcia.
Tradycyjne polskie wesela są od dawna sprawdzonym towarzyszem par wstępujących w związek małżeński. W pamięci gości pozostają na zawsze niezapomniane wrażenia i smak doskonałych potraw. Naszymi przyjęciami weselnymi zauroczeni byli wszyscy Goście, których mieliśmy zaszczyt podejmować.
Wraz z Państwem zawsze wspólnie tworzymy osobisty, niepowtarzalny scenariusz przyjęcia weselnego.
Menu weselne jest układane według indywidualnych ustaleń. Kierownictwo „Aksamitki” jest do Państwa dyspozycji i pomoże Państwu wybrać najlepszy zestaw dań ( również wegetariańskich ) na każde przyjęcie. A jest w czym wybierać:
- Dania główne serwowane na półmiskach o wybranych porach
- Dania w galarecie
- Pierogi domowe
- Mięsa pieczone
- Przystawki
- Wędliny tradycyjne
- Przekąski gorące i zimne
- Sałatki
- Desery, lody, słodycze,
- Kilka gatunków ciast
- Owoce sezonowe
- Chleb weselny
- Stół wiejski (na życzenie podamy również prosiaczka nadziewanego kaszą) – wycena indywidualna
- Stół sushi (wycena indywidualna)
- Napoje
- Drink Bar (wycena indywidualna)
- Oraz wszystko to, czego tylko Państwo zapragniecie!
Cena tzw. „talerzyka” od 250 zł – uzależniona od wybranego menu.
Dziecko w wieku 4-10 lat – 50%
Dziecko do 3 roku życia – gratis
Czas trwania przyjęcia weselnego do 10 godzin (o ile jest to możliwe ze strony Restauracji z możliwością płatnego przedłużenia). Przedłużenie przyjęcia weselnego 600 zł / 1 godzina.
W cenie zawarte jest: chleb i sól, wino musujące na powitanie, wynajęcie sali, świece na stole, wazoniki do kwiatów ciętych, przechowanie i serwowanie tortu (Aksamitka nie ma tortu w swojej ofercie), schłodzenie alkoholu, coolery z lodem, szkło do alkoholi, obsługa związana z podawaniem alkoholu na stoły, obrusy na stoły i pokrowce na krzesła, plac zabaw dla dzieci.
Nie pobieramy opłaty korkowej za wniesienie swojego alkoholu. Jedynie piwo, również bezalkoholowe (w cenie od 6 zł za butelkę) można zamówić na miejscu.
Kawa i herbata w barze oraz napoje gazowane bez limitu.
Deser od 10 zł / osoba
Pojemniki na jedzenie pozostałe po przyjęciu 2 zł / szt.
Rezerwacja gwarantowana wyłącznie po podpisaniu druku zamówienia i wpłacie 2000 zł zadatku. Wpłata 50% wartości zamówienia w dniu ustalenia menu jednak nie później niż miesiąc przed przyjęciem weselnym. Wpłata pozostałej kwoty na siedem dni przed przyjęciem weselnym.
Ostateczną ilość Gości należy podać najpóźniej siedem dni przed przyjęciem weselnym.
Zapewniamy bazę noclegową dla 40 i więcej osób. Koszt noclegu ze śniadaniem 90 zł / osoba.
Dla Młodej Pary zapewniamy pokój gościnny do dyspozycji gratis.
Dania do wyboru:
Zupy (podawane w wazach):
- Krem borowikowy z profiterolką
- Rosół domowy z makaronem;
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym;
- Flaki wołowe, rosołowe;
- Krem z brokułów;
- Chłodnik po litewsku;
- Zupa gulaszowa (wołowina, papryka, pomidor, groszek);
- Zupa grzybowa z łazankami;
- Barszcz czerwony z: pasztecikiem, krokietem, pierożkami, uszkami;
- Żurek „Babci Lodzi” (z białą kiełbasą i pieczarką);
Dania główne (podawane na półmiskach):
- z wieprzowiny:
- Polędwiczki w sosie borowikowym;
- Tradycyjny kotlet schabowy z duszonymi pieczarkami;
- Zraz ze schabu w warzywach;
- Karkówka po myśliwsku;
- Schab w kurkach;
- Schab ze śliwką w sosie kalifornijskim;
- Golonka „po gawłowsku”
- z drobiu:
- Antrykot „Aksamita” ( kieszeń z farszem serowo – pieczarkowym );
- Kieszonka drobiowa (ala Cordon Bleu)
- Kotlet De Volaille (do wyboru: z masłem, z pieczarką lub szpinakiem)
- Filet z kurczaka w sezamie;
- Pierś z indyka z ananasem;
- Udko pieczone po polsku;
- Udko faszerowane pieczarkami;
- Eskalopki drobiowe w koperku ( dwa kotleciki);
- Kaczka pieczona z jabłkami i żurawiną;
- z wołowiny:
- Zrazy staropolskie z ogórkiem i boczkiem;
- Bitka wołowa z sosem grzybowym;
- Zraz ala Zagłoba (zraz wołowy z farszem z grzybów, boczku i cebuli);
- z ryby:
- Sandacz w sosie śmietanowo – winnym;
- Filet z sandacza w sosie pieprzowym;
- Łosoś pieczony w ziołach prowansalskich;
- Filet z pstrąga pieczony w płatkach migdałowych
- Filet z pstrąga w sezamie;
- Filet z łososia pieczony z suszonymi pomidorami i sosem kaparowym;
Dodatki skrobiowe i warzywne do dań głównych:
- Ziemniaki z wody;
- Ziemniaki opiekane;
- Kasza gryczana;
- Ryż;
- Frytki;
- Kluski śląskie;
- Kopytka;
- Kopytka opiekane;
- Kapusta zasmażana;
- Marchewka z groszkim;
- Buraczki zasmażane;
- Szpinak;
- Bigos;
- Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka);
Surówki do dań głównych:
- Z marchewki z dodatkiem jabłka;
- Z czerwonej kapusty parzonej;
- Z białej kapusty;
- Z selera;
- Z pora;
- Z buraczków;
- Z ogórków kiszonych;
- Colesław;
- Wiosenna (sałata, ogórek, pomidor, rzodkiewka + sos vinegrette);
- Bułgarska (papryka, ogórek konserwowy, cebula, pomidor);
- Węgierska (papryka, cebula, pomidor, peperonni papryczka);
- Żydowska (biała kapusta, ogórek, cebula, papryka, kukurydza, rzodkiewka, smak pikantno – kwaśny);
- Mizeria;
- Z marchewki z dodatkiem pora;
- Z sałaty lodowej z sosem vinegrette;
- Z kapusty pekińskiej z majonezem;
- Surówka wielowarzywna
Przekąski:
- przekąski zimne rybne:
- Rozmaitości śledziowe (śledź w 3 smakach: w oleju, śmietanie, z ziołami);
- Roladki rybne z łososia z farszem szpinakowym;
- Śledź po łowicku (śledź z cebulką w zalewie olejowo – octowej);
- Plastry wędzonego łososia na cykorii;
- Filet z łososia w galarecie;
- Roladka z łososia z musem koperkowym;
- Rolada z łososia ze szpinakiem;
- Filet z pstrąga w galarecie;
- Tatar z łososia z koperkiem;
- Śledź w śmietanie (plastry śledzia w sosie śmietanowym);
- Ryba faszerowana w galarecie
- przekąski zimne różne:
- Tymbaliki z drobiu (galaretki z drobiu);
- Indyk w maladze;
- Schab po warszawsku (schab pieczony przekładany masą chrzanowo – jajeczną);
- Schab w galarecie nadziany śliwką w czerwonym winie;
- Schab z morelą w galarecie;
- Kurczak z owocami w galarecie;
- Befsztyk tatarski;
- Jaja faszerowane szynką, pieczarką lub majonezem;
- Roladki z szynki w galarecie;
- Pierś z kurczaka w galarecie;
- Nóżki wieprzowe z cytrynką;
- Szparagi w szynce parmeńskiej;
- Pomidory z mozzarellą;
- Półmisek domowych mięs pieczonych (karkówka, schab, boczek, pasztet);
- przekąski ciepłe:
- Pierogi (do wyboru z mięsem, kapustą i grzybami, ukraińskie oraz szpinakiem)
- Specjał pieczarkowy;
- Beef Strogonow;
- Krokiety ( do wyboru z mięsem oraz kapustą i grzybami)
Sałatki:
- Jarzynowa tradycyjna;
- Grecka z serem feta;
- Nicejska (tuńczyk, kukurydza, kapusta pekińska, ogórek konserwowy, papryka ,sos czosnkowo – koperkowy);
- Z wędzonego kurczaka (wędzony kurczak, oliwki, kasza kuskus, ogórek, papryka, natka , sos vinegrette);
- Baba i Dziad (brokuły, pomidor, lodowa, jajko, fasola czerwona, sos vinegrette z ziołami;
- Hawajska (indyk, seler naciowy, ananas, kukurydza, brzoskwinia, sos majonezowo – ananasowy);
- Śledziowa z koperkiem (ser żółty, papryka, cebula, koperek, ogórek konserwowy, sos majonezowo – pieprzowy);
- Włoska (ser żółty, ananas i szynka);
Dodatki do przekąsek i sałatek:
- Pieczywo ciemne i jasne;
- Chrzan ze śmietaną;
- Masełko;
- Ogórek kiszony i konserwowy;
- Papryka konserwowa lub świeża;
- Gruszka marynowana lub śliwka w occie;
- Dynia marynowana;
- Mix warzyw świeżych: pomidor, ogórek, dymka, itp.;
Ciasta:
- szarlotka;
- sernik z brzoskwinią;
- toffi;
- w-z;
- snickers;
- sernik krakowski;
- babeczki z owocami;Owoce sezonowe
Napoje bezalkoholowe (zimne i gorące):
- Coca-Cola, Fanta, Sprite, Tonic – bez limitu
- Soki owocowe w dzbankach ( jabłko, pomarańcz, wieloowocowy, grapefruit) – bez limitu
- Woda mineralna niegazowana i gazowana w dzbankach – bez limitu
- Napoje gorące: kawa i herbata z dodatkami – bez limitu
Na życzenie Gości przygotowujemy:
- Szczupak na postumencie (wycena indywidualna)
- Sandacz na postumencie (wycena indywidualna)
- Szarlotka z lodami na ciepło (wycena indywidualna)
- Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną (wycena indywidualna)
WESELA:
Propozycja pierwsza:
Zupa w wazach (2 rodzaje) – jednorazowe wstawienie
Pierwsze danie główne podawane na półmiskach (dwa rodzaje mięsa +
dwa dodatki skrobiowe + dwa dodatki warzywne) – jednorazowe wstawienie
Drugie danie główne podawane na półmiskach (dwa rodzaje mięsa +
dwa dodatki skrobiowe + dwa dodatki warzywne) – jednorazowe wstawienie
Cztery dania główne (uzupełniane) w bufecie szwedzkim
Sześć ciepłych dodatków skrobiowych i warzywnych (uzupełniane) w bufecie szwedzkim
Dziesięć przystawek zimnych w stole
Ciasta i owoce w stołach – jednorazowe wstawienie
Kawa i herbata w bufecie bez limitu
Woda i soki w stołach bez limitu
Napoje gazowane bez limitu
Koszt 250 zł / osoba dorosła
Dziecko w wieku 4-10 lat – 50%
Dziecko do 3 roku życia – gratis
Propozycja druga:
Zupa w wazach (2 rodzaje) – jednorazowe wstawienie
Pierwsze danie główne podawane na półmiskach (dwa rodzaje mięsa +
dwa dodatki skrobiowe + dwa dodatki warzywne) – jednorazowe wstawienie
Drugie danie główne podawane na półmiskach (dwa rodzaje mięsa +
dwa dodatki skrobiowe + dwa dodatki warzywne) – jednorazowe wstawienie
Trzecie danie główne podawane na półmiskach (dwa rodzaje mięsa +
dwa dodatki skrobiowe + dwa dodatki warzywne) – jednorazowe wstawienie
Cztery dania główne (uzupełniane) w bufecie szwedzkim
Sześć ciepłych dodatków skrobiowych i warzywnych (uzupełniane) w bufecie szwedzkim
Dziesięć przystawek zimnych w stole
Ciasta i owoce w stołach – jednorazowe wstawienie
Kawa i herbata w bufecie bez limitu
Woda i soki w stołach bez limitu
Napoje gazowane bez limitu
Koszt 280 zł / osoba dorosła
Dziecko w wieku 4-10 lat – 50%
Dziecko do 3 roku życia – gratis