05-192 Cieksyn, wieś GAWŁOWO nr 2

601 50 40 20 rancho@aksamit.net.pl

WIGILIJNY CATERING Z AKSAMITKI

Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia.

Jak każdego roku przygotowaliśmy dla Państwa świąteczne menu na rodzinne i firmowe spotkania wigilijne. Zamówienia przyjmujemy do 19 grudnia 2024 pod numerem telefonu 601 50 40 20 lub na adres mailowy: rancho@aksamit.net.pl.

Odbiór zamówień w dniu 23 grudnia 2024.

I Zupy – 300 ml. (minimalne zamówienie 6 porcji):

  • Zupa grzybowa z łazankami – 15 zł,
  • Żurek babci Lodzi (z grzybami i białą kiełbasą) – 14 zł,
  • Barszcz czerwony (czysty) – 8 zł,
  • Zupa rybna z karpia z grzankami – 12 zł,

II Dania na ciepło:

  1. Kaczka pieczona w całości z jabłkami i żurawiną 85 zł/szt..
    2. Kapusta wigilijna z grzybkami i suszoną śliwką – 45 zł/kg,
    3. Bigos żołnierski – 45 zł/kg,
    4. Pierogi domowe ręcznie lepione – 39 zł/ kg lub 2 zł/szt.:
    a. z kapustą i grzybami,
    b. z mięsem,
    c. ruskie,
    5. Uszka z kapustą i grzybami ręcznie lepione – 50 zł/1kg lub 1,50 zł – 1 szt.
    6. Krokiet z mięsem 8 zł/ szt.,
    7. Krokiet z kapustą i grzybami 8 zł/szt.,
    8. Pstrąg – filet smażony w płatkach migdałowych 16 zł/ 100g.,
    9. Karp smażony „dzwonko” 15 zł/100g.

III Dania na zimno (minimalne zamówienie 6 porcji):

  1. Ryba po grecku 10 zł/100 g.,
    2. Śledź pod pierzynką 9 zł/100gr.,
    3. Śledź po polsku z cebulką w oleju 8 zł/80g.,
    4. Schab po warszawsku 12 zł/80g.,
    5. Pasztet domowy z Aksamitki – 45 zł/kg.,
    6. Mięso pieczone w Aksamitce – schab, karkówka, boczek – 7 zł – 100g.,
    7. Roladki z łososia z musem serowo – chrzanowym 10 zł/por.,
    8. Sałatka jarzynowa tradycyjna 40 zł/kg.,
    9. Sałatka śledziowa 50 zł/kg.,
    10. Karp w galarecie 15 zł/por.,

IV Dodatki do dań głównych (minimalne zamówienie 1 kg):

  1. Buraczki zasmażane tradycyjne 35 zł/kg.,
    2. Surówki wielowarzywne 35 zł/kg.,
    3. Kluski śląskie 50 zł/kg.

V Desery: (minimalne zamówienie „1/2 blaszki”)

  • Sernik z brzoskwinią 1kg/35 zł.,
    Szarlotka domowa 1 kg/30 zł.,
    Makowiec 0,5 kg/20 zł.,
  • Pleśniak 1kg/32 zł.,
  • Piernik 1 kg/35 zł
  • Kompot wigilijny z suszu 20 zł/l

Szanowni Państwo,
Standardowo przystawki przygotowywane są na jednorazowych półmiskach. Istnieje możliwość odbioru zamówienia na zastawie z nierdzewki, kaucja zwrotna za te półmiski płatna jest gotówką przy odbiorze zamówienia w wysokości 30 zł/półmisek.
Podana gramatura porcji potraw jest orientacyjna i może nieznacznie różnić się od podanej w menu.
Catering świąteczny przekazujemy wyłącznie na zimno.

Cieszymy się, że również w tym roku mamy zaszczyt dostarczyć do Państwa domów świąteczne potrawy z Aksamitki…

WESOŁYCH ŚWIĄT!