05-192 Cieksyn, wieś GAWŁOWO nr 2

601 50 40 20 rancho@aksamit.net.pl

WIELKANOCNY CATERING Z AKSAMITKI

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty potraw wielkanocnych. Smaczne i tradycyjne dania, które trafią na Państwa stoły są przygotowywane przez naszych kucharzy zgodnie z tradycyjnymi, domowymi recepturami.

Pyszne dania z Aksamitki pozwolą Państwu poczuć prawdziwie świąteczną i rodzinną atmosferę.

Życzymy Państwu z okazji Świat Wielkanocnych wszystkiego najlepszego a przede wszystkim dużo zdrowia.

Bogusław Zbigniew Aksamit wraz z załogą Aksamitki.

ZAMÓWIENIA PRZYJMUJEMY DO 24 MARCA 2024 R.

POD NR TELEFONU 601 50 40 20

LUB e-mail:

RANCHO@AKSAMIT.NET.PL

ODBIÓR ZAMÓWIEŃ W DNIU 29 LUB 30 MARCA 2024 R.

MENU WIELKANOCNE 2024:

ZUPY (minimalne zamówienie 2 litry)

cena za litr:

  1. Żurek Babci Lodzi – 39 zł
  2. Żurek tradycyjny z białą kiełbasą i jajkiem – 39 zł
  3. Flaki wołowe, rosołowe – 39 zł.
  4. Barszcz czerwony czysty – 21 zł

DANIA OBIADOWE I DODATKI

1.Kaczka pieczona w całości z jabłkami i żurawiną – 85 zł/szt.

  1. Kotlet de volaille (do wyboru: z masłem, pieczarkami lub szpinakiem) – 15 zł/porcja
  2. Kieszonka drobiowa (ala cordon bleu) z szynką i serem i suszonym pomidorem – 15 zł/porcja
  3. Karkówka w sosie myśliwskim – 15 zł/porcja
  4. Zraz schabowy w warzywach – 15 zł/porcja
  5. Pierogi z mięsem – 39 zł/kg lub 2 zł sztuka
  6. Pierogi z kapustą i grzybami – 39 zł/kg lub 2 zł szt.
  7. Pierogi ruskie – 39 zł/kg lub 2 zł szt.
  8. Pierogi ze szpinakiem – 39 zł/kg lub 2 zł szt.
  9. Krokiet z mięsem – 7 zł/szt.
  10. Krokiet z kapustą i grzybami – 7 zł/szt.
  11. Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym – 17 zł/porcja
  12. Kluski śląskie – 50 zł/kg
  13. Kopytka – 50 zł/kg
  14. Buraczki zasmażane – 30 zł/kg

ZIMNY BUFET ( minimalne zamówienie 6 porcji, cena za porcję)

  1. Jajko w majonezie ze szczypiorkiem – 3,5 zł (½ jajka)
  2. Jajko w sosie tatarskim – 3,5 zł (½ jajka)
  3. Jajko garnirowane łososiem – 4 zł (½ jajka)
  4. Śledzik pod pierzynką – 9 zł/100 gr
  5. Śledzik po polsku z cebulką w oleju – 8 zł/80 gr
  6. Schab po warszawsku w galarecie – 12 zł/100 gr
  7. Roladki z szynki z musem chrzanowo-jajecznym w galarecie – 9 zł/80 gr
  8. Ryba po grecku – 10 zł/100 gr
  9. Tymbaliki drobiowe – 8zł/szt.
  10. Galaretka domowa z nóżek wieprzowych – 8zł/szt.
  11. Roladki z łososia z musem serowo-chrzanowym – 12 zł/100 gr
  12. Ryba faszerowana w galarecie 10 zł/100 gr

MIĘSA PIECZONE W AKSAMITCE (minimalne zamówienie 0,5 kg)

  1. Karkówka – 56 zł/kg
  2. Schab ze śliwką – 56 zł/kg
  3. Boczek – 56 zł/kg
  4. Pasztet domowy – 56 zł/kg

SAŁATKI ( minimalne zamówienie 1 kg )Sałatka jarzynowa tradycyjna – 40 zł/kg

  1. Sałatka z wędzonym kurczakiem – 40 zł/kg
  2. Sałatka śledziowa – 42 zł/kg

 

Standardowe przystawki przygotowywane są na jednorazowych półmiskach. Istnieje możliwość odbioru zamówienia na zastawie z „nierdzewki”, kaucja zwrotna 30 zł/ półmisek płatna jest gotówką przy odbiorze zamówienia.