Menu Weselne

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Dania do wyboru:

Zupy:

  1. Krem borowikowy z profitrolką (krem ze świeżych borowików z groszkiem ptysiowym);
  2. Rosół domowy z makaronem;
  3. Krem pieczarkowy z grzanką;
  4. Flaki wołowe, rosołowe;
  5. Krem z brokuł z szynką;
  6. Chłodnik po litewsku;
  7. Zupa gulaszowa (wołowina, papryka, pomidor, groszek);
  8. Zupa grzybowa z łazankami;
  9. Barszcz czerwony z: pasztecikiem, krokietem, kołdunami, pierożkami, uszkami;
  10. Żur Babci Lodzi (z białą kiełbasą i pieczarką)
  11. Krem kurkowy z groszkiem ptysiowym;

Dania główne:

z wieprzowiny:

  1. Warkocz z polędwiczki w sosie borowikowym;
  2. Tradycyjny kotlet schabowy z duszonymi pieczarkami;
  3. Zraz ze schabu w sosie myśliwskim;
  4. Karkówka po myśliwsku;
  5. Szaszłyk;
  6. Schab w kurkach;
  7. Schab ze śliwką w sosie kalifornijskim;
  8. Golonka „po gawłowsku”

z drobiu:

  1. Antrykot „Aksamita” ( kieszeń z farszem serowo – fasolowym );
  2. Kurczak w sosie cytrynowo — koperkowym;
  3. Duszony filet drobiowy w czterech pieprzach i winogronach;
  4. Cordon Blue (kotlet z farszem — szynka i ser);
  5. Antrykot z indyka faszerowany fetą i pieczarką;
  6. Antrykot po szwajcarsku (zapiekany z serem i ziołami);
  7. De Volaille Margaritte (z pomidorami suszonymi i szpinakiem);
  8. De Volaille z masełkiem koperkowym;
  9. De Volaille z pieczarkami lub żółtym serem;
  10. Filet z kurczaka w sezamie;
  11. Pierś z indyka z ananasem;
  12. Udko pieczone po polsku;
  13. Udko faszerowane rodzynkami lub pieczarkami;
  14. Eskalopki drobiowe w koperku ( dwa kotleciki);
  15. Kaczka na jabłkach z żurawiną – za dopłatą (+10 zł/porcja);

z wołowiny i cielęciny:

  1. Zrazy staropolskie z ogórkiem i boczkiem;
  2. Bitka wołowa z sosem grzybowym;
  3. Zraz ala Zagłoba (zraz wołowy z farszem z grzybów, boczku i cebuli);

z ryby:

  1. Sandacz w sosie śmietanowo – winnym – za dopłatą (+8 zł);
  2. Filet z sandacza w sosie pieprzowym- za dopłatą (+8 zł);
  3. Łosoś pieczony w ziołach prowansalskich;
  4. Filet z łososia w sosie ogórkowo – jogurtowym;
  5. Szczupak pieczony z parmezanem- za dopłatą (+8 zł);
  6. Filet z pstrąga pieczony w płatkach migdałowych
  7. Filet z pstrąga w sezamie;
  8. Filet z łososia pieczony z suszonymi pomidorami i sosem kaparowym;

Dodatki do dań głównych:

  1. Ziemniaki z wody;
  2. Ziemniaki opiekane;
  3. Kasza gryczan;
  4. Ryż;
  5. Frytki;
  6. Kluski śląskie;
  7. Kopytka;
  8. Kopytka opiekane;
  9. Kapusta zasmażana;
  10. Marchewka z groszkim;
  11. Buraczki zasmażane;
  12. Szpinak;
  13. Bigos;
  14. Warzywa gotowane (brokuł, kalafior, marchewka);

Surówki do dań głównych:

  1. Z marchewki z dodatkiem jabłka;
  2. Z czerwonej kapusty parzonej;
  3. Z białej kapusty;
  4. Z selera;
  5. Z pora;
  6. Z buraczków;
  7. Z ogórków kiszonych;
  8. Colesław;
  9. Wiosenna (sałata, ogórek, pomidor, rzodkiewka + sos vinegrette);
  10. Bułgarska (papryka, ogórek konserwowy, cebula, pomidor);
  11. Węgierska (papryka, cebula, pomidor, peperonni papryczka);
  12. Żydowska (biała kapusta, ogórek, cebula, papryka, kukurydza, rzodkiewka, smak pikantno – kwaśny);
  13. Mizeria;
  14. Z marchewki z dodatkiem pora;
  15. Z sałaty lodowej z sosem vinegrette;
  16. Z kapusty pekińskiej z majonezem;
  17. Surówka wielowarzywna

Przekąski:

przekąski zimne rybne:

  1. Rozmaitości śledziowe (śledź w 3 smakach: w oleju, śmietanie, z ziołami);
  2. Roladki rybne z łososia i dorsza z farszem szpinakowym)
  3. Śledź po łowicku (śledź z cebulką w zalewie olejowo – octowej);
  4. Plastry wędzonego łososia na cykorii;
  5. Filet z łososia w galarecie – za dopłatą (+ 10 zł/porcja);
  6. Roladka z łososia z musem koperkowym;
  7. Rolada z łososia ze szpinakiem;
  8. Płaty śledzia po kaszubsku (papryka, ananas, cebula);
  9. Filet z pstrąga w galarecie;
  10. Tatar z łososia z koperkiem;
  11. Śledź w śmietanie (plastry śledzia w sosie śmietanowym);
  12. Pstrąg faszerowany w galarecie;
  13. Pomidor faszerowany krewetkami;

przekąski zimne różne:

  1. Karkówka zbójnicka (karkówka szpikowana czosnkiem, pieczona podawana z chrzanem);
  2. Tymbaliki z drobiu (galaretki z drobiu);
  3. Indyk w maladze;
  4. Kaczka w maladze – za dopłatą (+7,00 zł);
  5. Schab po warszawsku (schab pieczony przekładany masą chrzanowo – jajeczną);
  6. Schab nadziany śliwką w czerwonym winie;
  7. Schab z morelą w galarecie;
  8. Różki z szynki z musem ćwikłowym;
  9. Polędwiczki wieprzowe ze śliwką w maladze;
  10. Kurczak z owocami w galarecie;
  11. Befsztyk tatarski (polędwica wołowa lub konina);
  12. Szynka po polsku pieczona w galarecie;
  13. Jaja faszerowane szynką, pieczarką lub majonezem;
  14. Jaja faszerowane tuńczykiem i czerwoną fasolą;
  15. Melon miodowy w plastrach szynki parmeńskiej;
  16. Roladki z szynki z pieczarkami;
  17. Karkówka z musem tatarskim;
  18. Jajka w szynce na sałatce jarzynowej;
  19. Pierś z kurczaka w galarecie;
  20. Nóżki wieprzowe z cytrynką;
  21. Szparagi w szynce parmeńskiej;
  22. Schab z nadzieniem brokułowym;
  23. Pomidor faszerowany mozzarelą;
  24. Półmisek mięs pieczonych i wędlin (karkówka, schab ze śliwką i morelą, boczek, pasztet, kabanosy, szynka, salami);

przekąski ciepłe:

  1. Pierogi z mięsem;
  2. Pierogi z kapustą i grzybami;
  3. Specjał pieczarkowy;
  4. Beef Strogonow;

Sałatki:

1. Jarzynowa z groszkiem;
2. Grecka z serem Feta;
3. Nicejska (tuńczyk, kukurydza, kapusta pekińska, ogórek konserwowy, papryka ,sos czosnkowo – koperkowy);
4. Z wędzonego kurczaka (wędzony kurczak, oliwki, kasza kuskus, ogórek, papryka, natka , sos
vinegrette);
5. Caprese z bazylią;
6. Baba i Dziad (brokuły, pomidor, lodowa, jajko, fasola czerwona, sos vinegrette z ziołami;

7. Meksykańska z fasolą (szynka, fasola czerwona, papryka, pomidor, cebula , sos keczupowo –
koperkowy);

8. Hawajska (indyk, seler naciowy, ananas, kukurydza, brzoskwinia, sos majonezowo- ananasowy);
9. Morska z cytryną (kraby, krewetki, ogórek świeży, cebula, pomidor, papryka, sos czosnkowo-
koperkowy);
10. Śledziowa z koperkiem (ser żółty, papryka, cebula, koperek, ogórek konserwowy, sos
majonezowo – pieprzowy);
11. Sałatka Księżnej Anny (mix sałat, orzechy włoskie i ziemne, por, seler, kurczak pieczony,
winogrona);
12. Włoska (ser żółty, ananas i szynka);

Dodatki do przekąsek i sałatek:

1. Pieczywo ciemne i jasne;
2. Polskie pikle;
3. Chrzan ze śmietaną;
4. Masełko;
5. Ogórek kiszony i konserwowy;
6. Papryka konserwowa lub świeża;
7. Gruszka marynowana lub śliwka w occie;
8. Dynia marynowana;
9. Mix warzyw świeżych: pomidor, ogórek,
dymka, itp.;

Owoce sezonowe. Patera ciast:

  1. szarlotka;
  2. sernik z brzoskwinią;
  3. toffi;
  4. w-z;
  5. snickers;
  6. sernik z rodzynkami;
  7. sernik krakowski;
  8. babeczki z owocami;

Napoje bezalkoholowe (zimne i gorące):

1. Coca-Cola, Fanta, Sprite, Tonic;
2. Soki owocowe w dzbankach ( jabłko, pomarańcz, wieloowocowy, grapefruit);
3. Woda mineralna niegazowana i gazowana w dzbankach;
4. Napoje gorące: kawa i herbata z dodatkami;

Na życzenie Gości za dodatkową opłatą przygotowujemy:

1.Szczupak na lustrze ( 20 porcji) – 300 zł;
2.Sandacz na postumencie (20 porcji) – 350 zł;
3.Szarlotka z lodami i malinami na ciepło– 7zł/por;
4.Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną – 7zł/por.