
Gawłowo – Grudzień 2020
Proponuję Państwu skorzystanie z naszej oferty „cateringu Bożo-Narodzeniowego”. Smaczne i tradycyjne potrawy przygotowane przez w „Aksamitce” pozwolą Państwu podczas nadchodzących dni na poczucie prawdziwej domowej atmosfery. Nasze dania to „jedzenie jak u mamy”, które może znaleźć się na Państwa stołach.
Pragniemy Państwa poinformować, że organizujemy, o ile to będzie prawnie możliwe, firmowe i koleżeńskie spotkania wigilijne na terenie „Aksamitki”, jak również wyjazdowe.
Właściciel „Aksamitki” – Bogusław Zbigniew Aksamit
Tel. 601 50 40 20
Zupy – por. 400 ml:
- Grzybowa z łazankami – 12zł/por.
- Barszcz czerwony – 15zł/L.
- Żurek „Babci Lodzi” – nagrodzony Perłą na Międzynarodowych Targach w Poznaniu za najsmaczniejszą potrawę regionalną w kraju – 12zł/por.
- Flaki wołowe, rosołowe – 12zł/por.
- Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym – 12zł/por.
Dania główne:
- Zraz schabowy zawijany w warzywach – 12zł/por.
- Karkówka w sosie myśliwskim – 12zł/por.
- Kotlet De’Volaile z pieczarką – 12zł/por.
- Kotlet De’Volaile z masłem – 12zł/por.
- Kotlet De’Volaile ze szpinakiem – 12zł/por.
- Kotlet Cordonblue – 12zł/por.
Bufet na gorąco:
- Kotleciki mielone z kapusty i pieczarek (2szt.) – 8zł
- Kapusta wigilijna z grzybami – 30zł/kg
- Krokiet z kapustą i grzybami – 5zł/por.
- Krokiet z mięsem – 5zł/por.
- Pierogi domowe z mięsem (1kg) – 30zł
- Pierogi domowe z kapustą i grzybami (1kg) – 30zł
- Pierogi ruskie (1kg) – 30zł
- Kotlety rybne mielone – 6zł/por.
- Pstrąg smażony w migdałach 1/2szt – 13zł
- Kaczka pieczona z jabłkami i żurawiną (1szt.) – 60zł
- Karp Soute smażony – 10zł/por.
Bufet zimny:
- Ryba po grecku (por. 70/50g) – 6zł/por.
- Karp w galarecie (por. 80g.) – 7zł/por.
- Pstrąg w galarecie (por. 80g.) – 8zł/por.
- Śledzik pod pierzynką (por. 70/30g.) – 5zł/por.
- Śledź w oleju (por. 70/30g) – 5zł/por.
- Śledzik po japońsku (por. 70/30g) – 5zł/por.
- Jajko w sosie tatarskim – (por. – ½ jajka) – 3zł/por.
- Jajko z kawiorem – (por. – ½ jajka) – 3zł/por.
- Jajko garnirowane łososiem – (por. – ½ jajka) – 3,50zł/por.
- Ryba faszerowana w galarecie (por. – 80g) – 8zł/por.
- Roladki z łososia z twarożkiem (por. – 30/20g) – 8zł/por.
- Roladki z łososia ze szpinakiem (por – 30/20g) – 8zł/por.
- Roladki ze schabu z musem chrzanowym – 8zł/por.
- Roladki z szynki z kremem chrzanowo – jajecznym (por.30/20g) – 4zł/por.
- Schab „po warszawsku” w galarecie (por. – 40/20g) – 8zł/por.
- Indyk w maladze (por.- 80g) – 9zł/por.
- Pasztet domowy (1 kg.) – 30zł
- Ozorek w galarecie (por. – 70/30g.) – 8zł
- Kluski śląskie (1 kg) – 30zł
- Kopytka (1kg) – 25zł
- Wybór mięs pieczystych (schab, boczek, karkówka) – 60zł/kg
Sałatki:
- Jarzynowa – tradycyjna (1kg) – 30zł
- Śledziowa (1kg) – 35zł
- Z tuńczyka (1kg) – 35zł
Desery:
- Ciasto domowe:
- sernik z brzoskwinią (1kg.) 35zł,
- szarlotka (1kg.) – 30zł
- babeczki owocowe 2,5zł/szt.
- Kompot wigilijny (1L) – 12zł
Oferujemy również inne potrawy, które nie znalazły się w powyższej ofercie.
Wystawiamy faktury VAT
ZAMÓWIENIA PRZYJMUJEMY: Telefonicznie 601 50 40 20 lub e-mail rancho@aksamit.net.pl – proponujemy odbiór osobisty cateringu w dniach 22 lub 23.12.2020r.